2011

 

#5 за 25.02.2011 "Кримська Світлиця"

«ЗМАГАЙМОСЬ ЗА НОВЕ ЖИТТЯ!»

 Уже сьомий рік поспіль, починаючи з 2004 року, в Сімферополі проводиться Всекримський конкурс учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!» ім. Марії Фішер-Слиж. Конкурс присвячений творчості Лесі Українки.
 Конкурс був започаткований з ініціативи громадської діячки й мецената з Торонто (Канада) Марії Фішер-Слиж, та в рамках реалізації «Державної програми розвитку і функціонування української мови на 2004-2010 рр.» з метою сприяння глибшому ознайомленню молоді зі спадщиною геніальної української поетеси Лесі Українки.
 Перший етап очного змагання VII Всекримського конкурсу «Змагаймось за нове життя!» у номінації «Малюнок» уже успішно стартував 19 лютого в ЗОШ №29. На очний тур приїхало 107 дітей з різних куточків Криму. А в заочному турі номінації «Малюнок» взяли участь понад 260 учасників. 
 В актовій залі школи, де зібралось чимало людей, відбулося урочисте відкриття конкурсу. Зі вступним словом до гостей і учасників конкурсу звернулася директор ЗОШ №29 Тетяна Миколаївна Чупрова. Вона щиро подякувала усім учасникам очного і заочного туру номінації «Малюнок» і зазначила, що з кожним роком коло охочих долучитися до цих змагань зростає, а це в свою чергу свідчить про зацікавленість молоді українською культурою і літературою, що є дуже важливим для розвитку нашої держави. 
 Привітати учасників свята прийшли голова Товариства «Україна-Світ» Леонід Кузьмович Білий, начальник Кримської філії Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Єлизавета Василівна Бикова, депутат Залізничної райради м. Сімферополя Костянтин Володимирович Равич, директор підприємства «Світ» Василь Степанович Стефанюк.
 В основу завдань на очному турі була покладена кримська тематика творів Лесі Українки. Треба зазначити, що усі учасники впоралися із цим завданням, про що свідчать чудові роботи, які тепер прикрашають актову залу школи і милують око усіх бажаючих на них подивитися (пропонуємо увазі читачів декілька з цих робіт).
 26 лютого 2011 року на базі Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського відбудеться другий (і головний!) етап VII Всекримського конкурсу «Змагаймось за нове життя!», про перебіг подій якого ми розкажемо у нашому наступному номері.

Ірина МИТКАЛИК.

 

 

 

 

#6 за 04.03.2011 "Кримська світлиця"

«ДЕ ТІЇ СТРУНИ, ДЕ ГОЛОС ПОТУЖНИЙ, ДЕ ТЕЄ СЛОВО КРИЛАТЕ...» (Леся Українка)

 26 лютого 2011 року на базі факультету української філології та народознавства Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського відбувся VII Всекримський конкурс учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвячений творчості геніальної української поетеси Лесі Українки.
 Традиційно конкурс проводиться до Дня народження видатної поетеси, а цьогоріч майже збігся з ювілейною датою, адже 25 лютого відзначалося 140 років від дня народження Лесі Українки. 
 Цього року конкурс, як і завжди, проводився за підтримки Товариства зв’язків з українцями за межами України (Товариства «Україна-Світ»), Кримської філії інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України, ЗОШ № 29 м. Сімферополя, Ялтинського музею Лесі Українки, Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського.
 Головним спонсором свята став заступник голови Товариства зв’язків з українцями за межами України, директор підприємства «Світ» Василь Стефанюк. А голова громадської організації «Фронт Змін» у Криму Олексій Бурбак, цьогоріч вперше долучившись до проведення конкурсу, надав кошти для преміювання переможців. Крім того, фінансову допомогу надали депутат Залізничної райради м. Сімферополя Костянтин Ревич та депутат Сімферопольської міськради Олександр Черняго. Особливу подяку за активну участь і підтримку організатори конкурсу висловили: першому заступнику Постійного Представника Президента в АР Крим Віктору Плакиді; представнику Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у АР Крим Андрію Іванцю; директору підприємства «Сакський комбінат хлібопродуктів» Володимиру Кунцову; голові громадської організації «Інтеграція і розвиток» Олегу Смирнову; ректору Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського Миколі Багрову; голові кримської організації «Союз Українок» Поліні Король; заступнику голови кримської організації УНП Миколі Борисенку; голові кримської організації КУН Василю Овчаруку; начальнику відділу у справах міжнаціональних відносин Рескомнацу Юрію Косминіну, а також Андрію Щекуну, Олені Чернокульській, Вадиму Границькому, родинам Миколи і Степана Стефанюків.
 Нагадаємо, що Всекримський конкурс «Змагаймось за нове життя!» є змаганням учнівської та студентської молоді за номінаціями: «Твір», «Науково-пошукова робота», «Декламація», «Інсценізація» та «Малюнок». Це справжнє свято для учнів і студентів нашого півострова, адже охоплює понад 60 кримських навчальних закладів. У конкурсі беруть участь близько 500 викладачів і 3000 конкурсантів з 10 районів та 11 міст Криму. Визначення переможців з номінацій «Твір» та «Науково-пошукова робота» відбувається заздалегідь до проведення головного етапу, а очний тур номінації «Малюнок» - за тиждень до основного конкурсу на базі ЗОШ № 29 м. Сімферополя (про це «КС» вже повідомляла минулого тижня). Що стосується другого (і головного) етапу змагань з номінацій «Декламація» та «Інсценізація», в якому цього року взяли участь 289 учасників, то він підбив підсумки всієї роботи конкурсантів і журі, визначивши переможців з усіх номінацій.
 У актовій залі ТНУ ім. В. І. Вернадського, де яблуку ніде було впасти від чималої кількості школярів, студентів, гостей і офіційних осіб, які прийшли привітати учасників, відбулося урочисте відкриття конкурсу. Усі конкурсанти, які прибули на свято з різних куточків кримського півострова, були вдягнені у національні костюми, що привносило в атмосферу дійства особливу красу і радувало око. Розпочалося свято з поетичної частини, яку підготували студенти Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського і Сімферопольського музичного училища ім. П. Чайковського, присвяченої окремим періодам творчості знаної поетеси, прозвучали уривки з віршів, з листів Лесі Українки. Після заглиблення у поетичне слово настала офіційна частина свята, яку відкрила голова оргкомітету конкурсу – заслужений учитель України, методист вищої категорії Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Тетяна Захарова. У своєму привітальному виступі вона щиро подякувала Представництву Президента України в АР Крим, Міністерству освіти і науки АРК, Таврійському національному університету ім. В. І. Вернадського і усім шанувальникам творчості Лесі Українки з різних державних і недержавних структур і громадських організацій за сприяння і допомогу у проведенні цього свята. «Рівень конкурсантів з кожним роком зростає, - зазначила пані Тетяна, - учні й студенти демонструють неабияку майстерність виразного читання поезій Лесі Українки, інсценізацій її драматичних творів, долучаються до науково-пошукової роботи, показують свої здібності в художньо-образотворчому мистецтві, і це доводить, що подібні конкурси дуже потрібні і важливі для виховання у нашої молоді почуття патріотизму, національної гідності, поглиблення знань з нашої історії, культури і літератури». 
 Після виступу головної берегині свята, як називають Тетяну Миколаївну її колеги, слово взяла гостя з Представництва Президента України в АРК Лариса Миркіна, яка за дорученням Постійного Представника Президента України в АРК Володимира Яцуби щиро привітала учасників конкурсу і вручила подяки від Представництва за активну участь у підготовці і проведенні конкурсу учителям різних шкіл автономії.
 Офіційну частину урочистостей продовжив виступ начальника Кримської філії Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Єлизавети Бикової, яка також вручила подяки за активну участь у проведенні конкурсу. На цей раз серед нагороджених були декан факультету української філології та народознавства ТНУ ім. В. І. Вернадського Юрій Прадід, начальник управління освіти Сімферопольської міської ради Тетяна Сухіна, заступник голови Товариства «Україна-Світ», директор підприємства «Світ» Василь Стефанюк, керівник студії «Світанок» Алла Петрова та багато інших, небайдужих до проведення цього дійства, людей. 
 Далі з привітальним словом виступили Василь Стефанюк, Анатолій Ковальський (громадська організація «Фронт Змін») та Тетяна Чупрова (директор ЗОШ № 29 м. Сімферополя), які побажали учасникам успіхів і натхнення, а також любити Крим так, як його любила Леся Українка. А Юрій Прадід, на правах господаря, зазначив, що вже вчетверте факультет української філології з радістю відкриває двері усім, хто вболіває за українське слово.
 Після виступів усіх офіційних осіб розпочалося нагородження переможців з номінацій «Твір», «Науково-пошукова робота» і «Малюнок». Загальна кількість учасників у номінаціях «Твір», «Науково-пошукова робота» – 74, а у номінації «Малюнок»: заочний тур – 272, очний тур – 107. 
 У номінації «Твір» (учні 10-11 класів та студенти) I місце посіла Сич Вікторія з НВК «Школа-гімназія» № 3, смт. Чорноморське (кер. Копієвська Н.Я.);
 II місце - Клименко Владислава, 10 клас, НВК «Школа-гімназія № 25», м. Сімферополь (кер. Смаль О.П.);
 IIІ місце - Кузнєцова Катерина, Євпаторійська філія ТОВ медичний коледж «Монада» (кер. Глух О.М.).
 У номінації «Твір» (учні 7-9 класів) перемогли:
 I місце: Сашкевич Аліна – НВК «Українська школа-гімназія» (кер. Бєляєва А.Р.); 
 II місце: Мамутова Аліє – ЗОШ № 2, м. Бахчисарай (кер. Скидан Т.В.);
 ІІІ місце: Такирова Ельмаз – 9 клас, НВК «Гімназія № 11» ім. К.А.Треньова (кер. Гавшина О.В.).
 Переможці номінації «Науково-пошукова робота»:
 I місце: Позненко Лідія – ТНУ ім. В.І. Вернадського, ІІІ курс (кер. Киричок М.С.); 
 II місце: Степаненко Віктор – ПНВК «Гімназія школа-садок «Консоль», 10 клас (кер. Галига В.О.);
 ІІІ місце: Хуторна Ганна – Керченський економіко-гуманітарний інститут, 4 курс (кер. Гасанова В.Т.).
 А у номінації «Малюнок» в очному турі перемогли:
 1-4 класи:
 1. Гапан Наталя, ЗОШ № 8, м. Сімферополь
 2. Шестак Олександр, ЗОШ № 5, 2 клас, м. Сімферополь
 3. Сачава Олена, ЗОШ № 5, 4 клас, м. Сімферополь
 5 - 6 класи:
 1. Азанова Олена, ЗОШ № 29, 5 клас, м. Сімферополь
 2. Савина Юлія, ЗОШ № 34, 5 клас, м. Сімферополь
 3. Стога Ярослава, ЗОШ № 29, 5 клас, м. Сімферополь
 7 - 9 класи:
 1. Редька Тетяна, ЗОШ № 2, м. Сімферополь
 2. Детиненко Ольга, ЗОШ № 2, м. Сімферополь
 3. Зубарева Зінаїда, № 22, ІРЦ, м. Сімферополь
 3. Кузьміна Наталя, ЗОШ № 13, м. Євпаторія
 10 – 11 класи, студенти:
 1. Батуро Андрій, КХУ ім. Самокиша, 1 курс
 2. Доценко Дар’я, ОШ №2, 10 клас, м. Саки,
 2. Феоктистова Вікторія, гімназія № 11, м. Сімферополь
 3. Колбін Сергій, мед. коледж «Монада», м. Євпаторія
 3. Древетняк Анастасія, НВК «Таврійська школа-гімназія» № 20
 Переможці заочного туру:
 10 – 11 класи, студенти:
 1. Дмитрієв Кирило, ЗОШ № 5, 10 клас, м. Красноперекопськ
 2. Ляшова Катерина, Артеківська спеціалізована школа, м. Ялта
 3. Знаменська Аліна, ЗОШ № 26, м. Сімферополь
 Після вручення нагород усі учасники та їхні вболівальники перейшли до аудиторій, де відбувалися змагання з номінації «Декламація». Учасників поділили за віком і класами, і треба зазначити, що цього року вперше не змагалися разом учні 10, 11 класів і студенти, а були розділені на дві категорії: окремо учні 10 класів та учні 11 класів і студенти, через велику кількість бажаючих виступити. 
 Водночас в актовій залі відбувався показ виступів конкурсантів з номінації «Інсценізація». Усього на сцену вийшло 14 колективів, а це 47 учасників з різних навчальних закладів Криму. Юні актори перевтілювалися в героїв численних творів видатної української поетеси, вражали своєю грою і тією щирістю, на яку здатні їхні молоді душі.
 Після закінчення змагань відбулося загальне підбиття підсумків.
 Серед учнів 1-4 класів у номінації «Декламація» I місце посіла Осадченко Ірина, 3 клас, студія «Світанок» (кер. Петрова А.В.); 
 II місце - Коровнікова Діана, 2 клас, НВК «Школа-гімназія» № 25, м. Сімферополь (кер. Цисарук Ф.М.);
 III місце поділили між собою Косарева Аліса, 4 клас, НВК «Школа-гімназія» №10, м. Сімферополь (кер. Козир Т.А.), Процай Наталія, 3 клас ЗОШ № 29, м. Сімферополь (кер. Слівкіна Т.Ф.) і Шустік Анастасія, 4 клас, ЗОШ № 1, смт. Красногвардійське (кер. Воробйова Л.М.).
 Серед учнів 5 класів перемогла Чубукчі Каміль, ЗОШ № 2, м. Сімферополь (кер. Левон С.А.);
 II місце поділили Береза Таїсія, Некрасовська ЗОШ (кер Поліщук В.Л.) і Артьоменко Марія, НВК «Таврійська школа-гімназія» № 20, м. Сімферополь (кер. Любас О.Д.);
 III місце посіла Фаміна Валерія, Красногвардійська ЗОШ № 1 (кер. Рагозянська Т.О.).
 Серед учнів 6 класів: I місце посіла Ломакіна Дар’я, ЗОШ № 23, м. Сімферополь (кер. Алієва Н.Б.);
 II місце - Белевцева Ольга, ЗОШ № 26 м.Сімферополь (кер. Нестеренко О.А.);
 III місце поділили Самсоненко Галина, Некрасовська ЗОШ (кер. Пайщук В.Л.) і Лукіна Анастасія, НВК «школа-ліцей» № 3 ім. А. Макаренка (кер. Олексик О.Л.).
 серед учнів 7 класів переміг Юсупов Арлен, студія «Світанок», м. Сімферополь (кер. Петрова А. В.);
 II місце посіла Чумак Євгенія, ЗОШ смт. Вишнівка Красноперекопського р-ну (кер. Марпшал Л.Ф.)
 III місце поділили між собою Ніколаєнко Варвара, ЗОШ № 29 м. Сімферополь (кер. Алуніна Л.М.) і Просєкова Ганна, НВК «Українська школа-гімназія», м. Сімферополь (кер. Любенко Ю.В.).
 серед учнів 8 класів I місце посіла Мансурова Зоя, ЗОШ № 12, студія «Світанок», м. Сімферополь (кер. Петрова А.В.); 
 II місце - Звягельська Катерина, ЗОШ № 12, м. Сімферополь (кер. Левон С.А.);
 III місце - Корецький Георгій, СНВК «школа-сад» № 6, м.Сімферополь (кер. Данова Л.І.).
 серед учнів 9 класів переміг Поліновський Олександр, НВК «Школа-гімназія» № 25, студія «Світанок» (кер. Петрова А.В.);
 II місце посіла Харьковська Юлія, ЗОШ № 26, студія «Світанок» (кер. Петрова А.В.);
 III місце поділили Вельчинська Марина, ЗОШ с. Зернове Джанкойського р-на (кер. Бібнева Л.В.), Тумшинцева Марія, Бабкова Ірина, НВК «ВКЛ» № 41, м. Сімферополь (кер. Фурсова Л.О.) і Гізатулліна Гульнара, НВК «Школа-гімназія» № 25, м. Сімферополь (кер. Апананська О.Д.).
 Серед учнів 10 класів I місце посіла Ткаченко Ольга ЗОШ № 2, м. Сімферополь (кер. Левон С.А.); 
 II місце - Давиденко Євген, студія «Світанок» (кер. Петрова А.В.);
 III місце - Шляхова Валентина, ЗОШ с. Ароматне Білогірського р-на (кер. Чолокаєва А.С.).
 Серед учнів 11 класів та студентів переміг Сейтумеров Арсен, ЗОШ № 8, 11 клас, м. Сімферополь (кер. Качадурова Л.В.);
 II місце посіла Ходорова Валерія, 11 клас, Чистенський НВК «Школа-гімназія» (кер. Салтикова Н.М.)
 III місце поділили Гущин Максим – ЗОШ № 34, м. Сімферополь (кер. Шеремет І.І.) і Дмитренко Марина – ТНУ ім. В. Вернадського, І курс (кер. Терехова І.О.).
 У номінації «Інсценізація» I місце поділили студенти 1 курсу Сімферопольського музичного училища ім. Чайковського (кер. Богуцька О.М.) та учні НВК «Школа-ліцей» № 9 м. Ялта (кер. Овсейчук В.А.);
 II місце посіли учні ЗОШ с. Ароматне (кер. Іолахаєва А.С., Шауїло О.І.); 
 III місце – студенти 1 курсу Сімферопольського муз. училища ім. Чайковського (кер. Богуцька О.М.).
 Усім іншим учасникам цієї номінації, які не посіли призових місць, були вручені подяки від організаторів конкурсу.
 Треба зазначити, що усі переможці VII Всекримського конкурсу учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», крім грошових премій, заохочувальних призів, дипломів і свідоцтв одержали ще один великий подарунок. Наступного дня, у неділю, 27 лютого, вони отримали можливість відвідати музей Лесі Українки в Ялті. Там їх радо зустріла ґаздиня музею Світлана Кочерга. (До речі, пані Світлана нещодавно захистила докторську дисертацію за драматичними творами Лесі Українки, і ми маємо нагоду привітати її з цим!) Для переможців була проведена екскурсія по музею, а потім кращі декламатори читали вірші біля рояля, на якому свого часу грала велика поетеса, і співали пісні на слова Лесі Українки.
 Отже, свято добігло кінця, усі нагороди знайшли своїх переможців. Хтось залишився дуже щасливим, бо переміг, хтось розчарованим, бо хотів перемогти, а не вийшло. Але, думається, що всі залишилися задоволеними, бо спрацював олімпійський принцип: «головне не перемога, а участь». Кожен учасник знайшов щось своє: впевненість у собі, вміння розкритися перед іншими, показати свій талант або просто якось проявити себе, незважаючи на наявність чи відсутність акторської майстерності. А це і є головне, чого, на мою думку, намагалися досягти організатори конкурсу – розбудити в дітях бажання навчатися, розвиватися, долучити їх до прекрасного поетичного слова, до культури українського народу, відірвати їх від іноді похмурого, іноді непевного сьогодення. Адже організатори і усі меценати, які допомогли у проведенні цього конкурсу, подарували шанувальникам творчості Лесі Українки відчуття свята поезії, за що їм велике спасибі. Хочеться побажати їм нових звершень, ще більше учасників і, найголовніше, підтримки з боку держави у цій великій і клопіткій роботі, яку вони проводять. А ще так хочеться, щоб подібних конкурсів було більше, бо українська земля так багата на таланти!
 
Ірина МИТКАЛИК.
 Фото Олекси НОСАНЕНКА.

Номінація «Інсценізація»

(серед учнів 9 -11 класів + студенти)

I місце: Сімферопольське муз. училище ім.Чайковського, 1 курс

I місце: НВК «школа-ліцей»№9 м.Ялта

II місце: ЗОШ с. Ароматное 

III місце: Сімферопольське муз. училище ім.Чайковського, 1 курс

 

Номінація «Декламація»

(серед учнів 1-4 класів)

I місце:   Осадченко Ірина, 3 кл, студія «Світанок» 

II місце:  Коровнікова Діана, 2 кл. НВК «шк.-гімн.» №25 м.Сімф.

III місце: Косарева  Аліса, 4 кл. НВК «школа-гімназія №10 м.Сімф.

III місце: Процай Наталія, 3 кл. ЗШ №29,  м.Сімф.

III місце: Шустік Анастасія, 4кл., ЗШ №1, пмт. Красногвардійськое

Подяки:

1. Бегма Марія, 4 клас, ЗШ №2,  м.Сімферополь

2. Марченко Артём, 4 клас,  ЗШ №15, м.Сімферополь

3. Колесниченко Світлана, 4 клас, НВК «школа-гімназія» №10, м.Сімферополь

4. Співак Аліна,  1 клас, ЗШ №33, м.Сімферополь

5. Нежмединова Зера, 4 клас, Некрасовська ЗОШ

6. Штернова Віра,  21 клас, ЗШ №5, м.Сімферополь

7. Бараненко Алевтина, 4 клас, студія «Світанок», м.Сімферополь

8. Маргарян Альберт, 2 клас,  НВК «школа-гімназія №10, м.Сімферополь

9. Бабич Данило – 2 клас, НВК школа – гімназія № 25

10 Баженова Таїсія – 4 клас, дитяча школа мистецтв № 2

 

Номінація «Декламація»

(серед учнів 5 класу)

I місце: Чубукчі Каміль, ЗШ №2, м. Сімферополь

II місце: Береза Таїсія,  Некрасовська ЗШ

II місце: Артьоменко Марія,  НВК «Тавр шк-гімн.»№20,  м. Сімф.

III місце: Фаміна Валерія, Красногвардіїйська ЗОШ №1

Подяки:

1.         Німіткіна Катерина, Красногвардіїйська ЗОШ №1;

2.         Петренко Сабіна, ЗШ №6,  м. Сімферополь;

3.         Табунщікова Олександра, НРЦ для дітей з порушенням зору, м. Сімферополь;

4.         Гапон Олександра, ЗШ №8,  м. Сімферополь;

5.         Хохлова Олена, НВК «школа-ліцей» №3 ім. Макаренка, м. Сімферополь;

6.         Усеінова Софія, НВК «школа-гімназія» №10, м. Сімферополь;

7.         Томашевська Анастасія, ЗШ №33,  м. Сімферополь;

8.         Пшенічна Єлізавета, ЗШ №30,  м. Сімферополь;

9.         Шульженко Петро, СНВК  «сад-школа» №6,  м. Сімферополь

 

Номінація «Декламація»

(серед учнів 6 класу)

I місце:  Ломакіна Дар’я, ЗШ №23, м. Сімферополь

II місце: Белевцева Ольга,  ОШ №26 м.Сімферополь

III місце: Самсоненко Галіна, Некрасовська ЗШ

III місце: Лукіна Анастасія, НВК «школа-ліцей»№3 ім.Макаренка

Подяки:

1.         Павлів Ярослав, ЗШ №23, м. Сімферополь

2.         Купальна Марія, НВК «школа-гімназія»№1 ім.Ушинського

3.         Бетіна Анастасія, НВК «школа-гімназія»№11

4.         Федюкіна Анастасія, Маслівська ЗШ

5.         Новохацька Еліна,  НВК «школа-гімназія»№11

6.         Ільющенко Світлана, НВК«ЗШ№6 академія дитинства»

7.         Самолюк Наталія, Артеківська ЗШ, м. Ялта

8.         Киян Яна, ЗШ №25, м. Сімферополь

9.         Кюнченкова Дар’я, ЗШ №33, м. Сімферополь

10.       Созінова Діана, Артеківська ЗШ, м. Ялта

 

Номінація «Декламація»

(серед учнів 7 класу)

I місце:    Юсупов Арлен, студія «Світанок» м.Сімферополь

II місце:   Чумак Євгенія, ЗШ пмт.Вишнівка, Красноперекопський р-н.

III місце:  Ніколаєнко Варвара, ЗШ №29 м. Сімферополь

III місце:  Просєкова Ганна, НВК «Українська школа-гімназія» м.Сімф.

Подяки:

1. Умеров Різа, Стальнівська ЗШ, Джанкойський район

2.         Соседко Ганна, студія «Світанок» м.Сімферополь

3.         Новакова Даріна, СНВК «школа-сад» №6, м.Сімферополь

4.         Фіщева Катерина, ЗШ №29 м. Сімферополь

5.         Чекан Сергей, НВК №3 м. Сімферополь

6.         Белялова Лала,  НВК «школа-гімназія»№11

7.         Сейтаптієва Сафіє,  НВК «школа-гімназія»№11

8.         Маріненко Каріна,  НВК «школа-гімназія»№10

9.         Чайка Діана, ЗШ №33, м. Сімферополь

10.         Барбаховська Марія,  СНВК «школа-сад» №6, м.Сімферополь

 

Номінація «Декламація»

(серед учнів 8 класу)

I місце: Мансурова Зоя, ЗШ №12, студія «Світанок», м. Сімферополь

II місце: Звягельська Катерина, ЗШ №2, м. Сімферополь

III місце:  Корецький Георгій, СНВК «школа-сад» №6, м.Сімферополь

Подяки:

1. Ждан Христина, Стальнівська ЗШ, Джанкойський район

2. Яковчук Наталя, НВК «Українська школа-гімназія» м.Сімф.

3.Денисюк Марія,   ЗШ №13 м.Євпаторія

4.Джемілєва Феріде, НВК «Українська школа-гімназія» м.Сімф.

5.Кудряшов Вадім, НВК №3 «школа-ліцей», м. Сімферополь

6.Ібрагімова Зера,  НВК«ЗШ№6 академія дитинства», м.Сімф.

7.Бабак Надія,  ЗШ №27, студія «Світанок», м. Сімферополь

8.Вибрановська Юлія,  ЗШ №5,  м. Сімферополь

9.Звагельский Роман, НВК №3 «школа-ліцей», м. Сімферополь

10.Сушенко Юлія,  ЗШ №18,  м. Сімферополь

 

Номінація «Декламація»

(серед учнів 9 класу)

I місце: Поліновський Олександр, НВК «ш-г» №25, студія «Світанок»

II місце: Харьковська Юлія, ЗШ №26, студія «Світанок»

III місце:Вельчинська  Марина, ЗШ с.Зерновое, Джанкойський р-н

III місце: Тумшінцева Марія, Бабкова Ірина, НВК «ВКЛ» №41

III місце: Гізатулліна Гульнара, НВК «ш-г» №25,м.Сімферополь

Подяки:

1. Родіна Дар’я, НВК «ВКЛ» № 41

2. Стоменова Дар’я, ЗШ №2, м. Сімферополь

3. Чайка Дар’я,    НВК «ш-г» №25, студія «Світанок»

4.Малчина Дар’я, ЗШ №2, м. Сімферополь

5.Усенко Іван,  НВК «ВКЛ» №41

6.Кучеренко Марія,  НВК №3 «школа-ліцей», м. Сімферополь

7.Ярмашенко Діана,  ЗШ №5,  ЗШ №5, м. Сімферополь

8.Прилипко Севіль,  НВК «ш-г» №25,  м. Сімферополь

9.Звагельский Роман, ЗШ с.Танковое , Бахчис. р-н

10.Сімонова Катерина,  ЗШ №12,  м. Ялта.                   

 

Номінація «Декламація»

(серед учнів 10 класу)

I місце:   Ткаченко Ольга ЗОШ № 2 м. Сімферополь

II місце:  Давиденко Євген  студія «Світанок»

III місце:  Шляхова Валентина ЗОШ с. Ароматне, Білогорський р-н

Подяки:

1.Мутовкіна Катерина – ЗОШ № 23, м. Сімферополь

2.Василів Вікторія – НВК  школа № 6 «Академія дитинства»

3.Демидова Яна - НВК  школа № 6 «Академія дитинства»

4.Усейнова Аніфе – ЗОШ № 15, м. Ялта

5.Литвиненко Наталя – НВК № 10, м. Сімферополь

6.Дженанова Дар’я – НВК  Таврійська школа – гімназія № 20

 

Номінація «Декламація»

(серед учнів 11 класу та студентів)

I місце:  Сейтумеров Арсен – ЗОШ № 8, 11кл., м. Сімферополь

II місце:  Ходорова Валерія, 11-А, Чистенський УВК «школа-гімназія»

III місце: Гущин Максим – ЗОШ № 34 , м. Сімферополь

ІІІ. Місце: Дмитренко Марина – ТНУ І курс

 Подяки:

1.         Мусатенко Ксенія – НРЦ для дітей з порушенням зору , «Світанок»

2.         Шарко Оксана – Сімферопольський коледж Національного університету харчових технологій

3.         Мамбетова Аліме – ТНУ, І курс

4.         Ігнатенко Ганна – Сімферопольський автотранспортний технікум

5.         Гал юдин Дмитро - Сімферопольський автотранспортний технікум

6.         Галинач Олександр – ЗОШ № 40, м. Сімферополь, 11 кл

 

Номінація «Науково-пошукова робота»

I місце:  - Поз ненко Лідія – ТНУ ім.. В.І.Вернадського, ІІІ курс

II місце:  Степаненко Віктор – ПНВК «гімназія школа – садок «Консоль», 10 клас

ІІІ місце – Хуторна Ганна – Керченський економіко – гуманітарний інститут , 4 курс

 

 

Номінація «Твір»

(серед учнів 10-11 класів та студентів)

I місце:  Сич Вікторія НВК «Школа - гімназія» № 3, смт Чорноморське

II місце:  Клименко Владислава 10 клас, НВК «школа – гімназія № 25»

IIІ місце:  Кузнєцова Катерина Євпаторійська філія ТОВ медичний коледж «Монада» Подяки:

1.         Ястреб Юлія , І курс, ТНУ ім.. В.І.Вернадського

2.         Алабужина Вікторія – І курс, Академія друкарства

3.         Гужова Марина – ВНЗ Ялтинський медичний коледж

4.         Александров Дмитро – ЗОШ № 8

5.         Вісарт Артур - ПНВК «гімназія школа – садок «Консоль», 10 клас

6.         Яркова Ліза – ІІІ курс, ТНУ В.І.Вернадського

7.         Сейдаметова Рияна – 10 клас ЗОШ № 29 , м. Сімферополь

 

Номінація «Твір»

(серед учнів 7-9 класів)

I місце:  Сашкевич Аліна – НВК «Українська школа - гімназія»

II місце: Мамутова Аліє – ЗОШ № 2 , м. Бахчисарай

ІІІ місце Такирова Ельмаз – 9клас, НВК гімназія № 11 ім. К.А.Треньова

Подяки:

1.         Юриков Кирило – 9 клас, НВК школа – гімназія № 25

2.         Старовойтова Вікторія – Победненська ЗОШ, 5 клас

3.         Гізатуліна Гульнара – 9 клас, НВК школа – гімназія № 25

4.         Кириленко Катерина - 9 клас, НВК школа – гімназія № 25

 

Номінація «Малюнок»

 

Переможці очного туру

1-4 класи

1. Гапан Наталя, ЗОШ № 8, м. Сімферополь

2. Шестак Олександр, ЗОШ № 5, 2 – А, м. Сімферополь

3. Сачава Олена,  ЗОШ № 5, 4 – Б, м. Сімферополь

Подяки

Штернова Віра, ЗОШ № 5, 1 – А, м. Сімферополь

Лапшина Діана, ЗОШ № 34, 4 – В, м. Сімферополь

Петрущєнко В., школа «Лінгвіст», 2 кл., м. Сімферополь

5 - 6 класи

1. Азанова Олена,  ЗОШ № 29, 5 – Б, м. Сімферополь

2. Савина Юлія, ЗОШ № 34, 5- Г, м. Сімферополь

3. Стога Ярослава, ЗОШ № 29, 5 – Б, м. Сімферополь

Подяки

Стойкова Олена, шк. «Консоль», 5 кл., м. Сімферополь

Безазієва Камілла, шк. «Консоль», 6 кл., м. Сімферополь

Купальна Марія, школа – гімназія №1, 6 – В, м. Сімферополь

7 - 9 класи

1. Редька Тетяна, ЗОШ № 2, м. Сімферополь

2. Детиненко Ольга, ЗОШ № 2, м. Сімферополь

3. Зубарева Зинаіда, № 22, ІРЦ, м. Сімферополь

3. Кузьміна Наталя, ЗОШ № 13, м. Євпаторія

Подяки

Муханова Марина, ЗОШ № 30, 9 – Б, м. Сімферополь

Данилюк Юлія, УВК № 6, 8 – А, м. Сімферополь

Гуртовая Дар’я, ЗОШ № 2, м. Сімферополь

10 – 11 класи, студенти

1. Батуро Андрій, КХУ ім.. Самокіша, 1 курс

2. Доценко Дар’я, ОШ №2, 10- А кл, м. Саки,

2. Феоктистова Вікторія, гімназія  № 11, м. Сімферополь

3. Колбін Сергій, мед коледж «Монада», м. Євпаторія

3. Древетняк Анастасія, УВК «Таврійська школа-гімназія» №20

Подяки

Аветян Венера, ЗОШ № 8, 11кл., м. Сімферополь

Прокопенко Олена, ЗОШ № 7, м. Сімферополь

Стаценко Юлія, технікум залізничного транспорту, 1 курс, м. Сімферополь

 

Переможці заочного туру

 1-11 класи, студенти

1. Дмитріїв Кирило, ЗОШ № 5, 10-В, м. Красноперекопськ

2. Ляшова Катерина, Артеківська спеціалізована школа, м. Ялта

3. Знаменська Аліна, ЗОШ  № 26, м. Сімферополь

Подяки

Москалюк Катерина, м. Ялта

Гуртова Дар’я, дитяча школа мистецтв № 2, м. Сімферополь

Маматханова Мариам, м. Саки

Храмова Вікторія, ЗОШ № 2, 10 - Б, м. Саки

Чернецька Жанна, ЗОШ № 31, 9 – К, м. Сімферополь

Лях Ніка, НВК №6, м. Сімферополь

Шайхиєва Ангеліна, мед коледж «Монада», м. Євпаторія

Добробатько Гання, м. Сімферополь

Пикалова Анастасія, 6 кл., Артеківська спеціалізована школа, м. Ялта 

Контакти з організаторами

Телефон - (050) 1900-887 (050) 1900-887
Емейл - konkurs_lesya@ukr.net konkurs_lesya@ukr.net